Enigma

De Edran Enigma is een lage, indrukwekkende 2-zit supercar met centraal geplaatste motor. Het concept volgt hiermee de meest geavanceerde opstelling voor een superieure wegligging door een perfecte verdeling van de massa.

Het uitgesproken wig-profiel van de Edran Enigma is bepalend voor de algemene lijn. De imposante voorste wielkappen en de extreem grote, gebogen voorruit accentueren, samen met de glazen motorklep, de eerste impressie. In tweede instantie zijn vooral de details van het koetswerk zoals de gesculpteerde lucht in- en uitlaten en de markante lichtblokken voor en achter een blikvanger.

Het "Progressive Aerodynamics System" zit subtiel verwerkt in de grote luchtextractor vooraan en wordt pas proportioneel zichtbaar bij snelheden vanaf 120 km/u. De activatie vertaalt zich door een schuin opwaartse beweging van de extractor en heeft een stabiliserend effect op de wegligging.

Andere karaktertrekken van deze klassiek gestijlde racewagen zijn de "vlinder"-deuren. Ontworpen in racetraditie en toch geëigend voor het normale wegverkeer, straalt de Edran Enigma een exotisch karakter uit, precies door de verfijnde interpretatie van typische "sixties"-lijnen. Deze individuele expressie weerspiegelt perfect het verfijnd en tijdloos aspect van het design.

Het concept van de Edran Enigma werd zodanig uitgewerkt dat alle geïntegreerde componenten zoals motor, ophanging en vlinderdeuren, als "eye-catchers" fungeren.